Наоми Осака се завърна с победа на корта, побеждавайки в последователни

...
Наоми Осака се завърна с победа на корта, побеждавайки в последователни
Коментари Харесай

Обратно в играта: Осака изпита известни затруднения, но се завърна победоносно на корта

Наоми Осака се завърна с победа на корта, побеждавайки в поредни сетове на WTA-500 шампионата в Бризбейн германката Тамара Корпач за час и 47 минути игра - 6:3 7:6(9). Бившата номер едно в света не бе играла формален мач от 15 месеца, тъй като роди първата си щерка Шай, само че през днешния ден сподели, че към момента има място измежду най-хубавите в света и може да се съревновава с тях.

Бившата номер едно в ранглистата при дамите още от началните минути наложи нападателния си жанр на игра и осъществя пробив на нула, след което нямаше проблеми да го затвърди и да си обезпечи преднина от 2:0 гейма. Впоследствие, Корпач се съвзе от шока и стабилизира подаването си, като печелеше геймовете си, само че в подаванията на Осака, мъчно намираше отговор на напористите и удари. При 4:2, надмощието на японката стартира да става все по-осезаемо и тя имаше нов късмет за пробив, но германката устоя на напрежението и се избави най-малко за момента, печелейки по този начин значимият и сложен седми гейм. Въпреки това, 4-кратната шампионка от Шлема бе решена да пробие за повторно и си обезпечи нови два шанса при 5:3, като този път не срещна проблеми и от втория път материализира опцията, с което подпечата първата част на сметката си след 37 минути игра - 6:3. 

Вторият сет стартира по изненаднащ метод, защото Корпач проби първа още в откриващия гейм на частта. Осака не се трогна изключително от това и още в идващия гейм си обезпечи 2 шанса за рибрейк, който съумя да осъществя още от първия опит. В последвалите мигове, като че ли силите се изравниха и двете състезателки печелеха подаванията си без изключително огромно напрежение, като някогашната номер едно опитваше мощни удари от форхенд и бекхенд, само че постоянно допускаше непредизвикани неточности. При 4:3, Осака подвигна темпото на игра и доближи до три шанса за пробив, като първите две благоприятни условия бяха пропилени след грешки, само че при третата амнистия нямаше и Осака беше на един гейм разстояние от успеха. Когато обаче изглеждаше, че японката ще се поздрави с първа победа, сервирайки за мача, Корпач изненадващо доближи до шансове за връщане на пробива след непредизвикани неточности от ракетата на азиатката, като не изчака втора покана и още при първата опция направи рибрейк, връщайки се в играта. До края на сета, повече пробиви нямаше и това ни докара до логически свършек, а точно тайбрек. В дългият 13-ти гейм, двете тенисистки демонстрираха слаба игра на подаване, като съвсем всяка точка беше минипробив.При 6-5, германката даже избави и мачбол. Битката за сета беше жестока и двете състезателки отказваха да се предадат. При 9-9, Осака осъществя нов пробив, който този път си оказа решителен и след това японката съумя да затвори мача, поздравявайки се с първа победа от 15 месеца насам.

Putting up a W
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР